Ekološka radionica „Kreativna reciklaža“
22/02/2013
Kafeciklaža
08/07/2013

„ČUVAJ PLANETU – RECIKLIRAJ!“

Međunarodni dan planete zemlje, 22. april, biće obeležen u Vrnjačkoj Banji manifestacijom „ČUVAJ PLANETU – RECIKLIRAJ!“. U zajedničkoj saradnji Udruženja građana „Treehouse“ iz Kruševca, Turističke Organizacije i Kulturnog centra Vrnjačke Banje, biće organizovan „Reciklažni park“ kod vrnjačkog paviljona u okviru koga će se odvijati zabavni i kulturno- umetnički program za sve posetioce parka, a naročito za učesnike – klince i klinceze.

„Čuvaj planetu – recikliraj!“ je deo projekta „RAD RED RECIKLAŽA“ koji sprovodi Udruženje građana “Treehouse” iz Kruševca, a finansira Norveška ambasada. Organizovanjem ovakvih manifestacija „Treehouse“ želi da probudi ekološku svest naših sugrađana o neophodnosti reciklaže, a u cilju očuvanja planete Zemlje i njenih resursa.

„Ulaznice“ za „Reciklažni park“ biće simbolične (2 plastične boce, 2 limenke ili 2 stara časopisa) za koje će učesnici dobiti krede u boji i flomastere kojima će crtati po betonu i eko cegerima, i imati priliku da od starog papira naprave nov. Za najkreativnije male crtače i reciklere, „Treehouse“ je obezbedio nagrade i poklone. Reciklažni autobus, koji će biti parkiran pored paviljona, imaće ulogu mini bioskopa u kome će se prikazivati najzanimljiviji ekološki video materijal. Pored interaktivnih posetioci će moći da vide i mnoge druge zanimljive sadržaje kao što su modna revija modela od reciklažnog materijala, izložbu školskih projekata napravljenih od reciklažnog materijala u okviru eko radionica, nastup inkluzivnog hora, muzičke škole, plesnih grupa itd.

Početak manifestacije zakazan je za ponedeljak u 14h.