Javni poziv za dodelu opreme
26/04/2017
100 reciklažnih kontejnera za kruševačke mesne zajednice
26/04/2017

Novogodišnji paketići za decu iz romskih naselja Panjevac i Marko Orlović

Kruševac, 28. decembar  2016. godine

Projektni tim „Osnažiti“ organizovao je  dodelu novogodišnjih paketića za decu iz romskih naselja Panjevac i Marko Orlović u Mozaik sali GU Kruševac. Ova aktivnost je deo projekta “Osnažiti! Društveno-ekonomska inkluzija Roma i najsiromašnijeg seoskog stanovništva kroz proces reciklaže“ koji je deo projekta“Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”

Projekat Osnažiti! je finansiran od strane Evropske Unije, a sprovode ga Javno komunalno preduzeće Kruševac kao nosilac projekta i Grad Kruševac i OCD Treehouse kao partneri, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao glavnog korisnika projekta. Ova aktivnost je deo projekta “Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”, koju EU finasira sa 5.4 miliona evra, a koji sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Jedna od aktivnosti u okviru projekta je novogodišnja akcija sakupljanja slatkiša za decu iz romskih naselja u kojoj su učestvovali svi zaposleni u GU Kruševac, JKP Kruševac i UG Treehouse. Akcija je trajala do ponedeljka 26.decembra 2016.godine.

U mozaik sali GU Kruševac, podeljeni su paketići deci sakupljača sekundarnih sirovina koji su dobili opremu za sakupljanje kroz projekat „Osnažiti“. 55-oro mališana iz romskih naselja Panjevac i Marko Orlović su imali priliku da se slikaju sa Deda Mrazom i osete deo novogodišnje atmosfere.

     DSC 8976     DSC 8973

DSC 8971     DSC 8994     DSC 9018