Novogodišnji paketići za decu iz romskih naselja Panjevac i Marko Orlović
26/04/2017
Forum teatar
26/04/2017

100 reciklažnih kontejnera za kruševačke mesne zajednice

Kruševac, 28. februar 2017. godine

Partneri projekta „Osnažiti“ organizovali su u Javnom komunalnom preduzeću „Kruševac“ konferenciju za saradnike i novinare o nabavci reciklažnih kontejnera koji će u narednom periodu biti postavljeni u mesnim zajednicama u kojima je neophodno rešiti problem odlaganja reciklažnog otpada. Ukupna vrednost investicije iznosi 832.000 dinara. Nabavka kontejnera je rezultat podrške Evropske Unije. Nakon konferencije održan je okrugli sto na temu  „Predstavljanje aktuelnih situacija i modela upravljanja otpadom“.

Ispred administrativne zgrade JKP-a, prisutnima se najpre obratila Olivera Drenovac,  pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku, a zatim šef reciklažnog centra JKP Kruševac Miroslav Radosavljević. „Ukupna vrednost sredstava za nabavku kontejnera iz projekta „Osnažiti“ iznosi 10.000 eura. Pored ovih 100 kontejnera, u  narednom periodu će biti nabavljeno još namenskih kontejnera u vrednosti od 385.000 dinara za potrebe unapređenja reciklažnog centra JKP Kruševac“ istakao je šef reciklažnog centra JKP Kruševac Miroslav Radosavljević i dodao će se postavljanjem kontejnera u određenoj meri umanjiti problem neadekvatnog odlaganja reciklažnog otpada, posebno u seoskim sredinama.

IMG 20170228 113533     IMG 20170228 113553

Nakon obraćanja medijima i zvanicama, u prostorijama JKP Kruševac održan je okrugli sto na temu „Predstavljanje aktuelnih situacija i modela upravljanja otpadom“. Cilj ovog okruglog stola bio je pokretanje dijaloga i pronalaženje novih rešenja u sektoru upravljanja otpadom u opštinama Varvarin, Ćićevac, Trstenik i Paraćin. Predstavnik svake opštine imao je priliku da sa prisutnima podeli iskustva i predloži mere za unapređenje rada svog JKP-a. U diskusiji su učestvovali i predsednici mesnih zajednica sa teritorije Kruševca i predstavnici komunalne inspekcije.

IMG 20170228 123902     IMG 20170228 123747

Projekat Osnažiti! je finansiran od strane Evropske Unije, a sprovode ga Javno komunalno preduzeće Kruševac kao nosilac projekta i Grad Kruševac i OCD Treehouse kao partneri, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao glavnog korisnika projekta. Ova aktivnost je deo projekta “Podrška Evropske unije inkluzivnom društvu”, koju EU finansira sa 5.4 miliona evra, a koji sprovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.